top of page

Introducció

 

El meu treball sobre la Realitat Augmentada és una introducció a aquesta tecnologia així com una exemplificació d'un dels tipus de realitat augmentada, la geolocaltzació, que és el posicionament amb el qual es defineix la localització d'un objecte espacial (representat mitjançant punt, vector, àrea, volum) en un sistema de coordenades i datum determinat. Aquest procés és utilitzat sovint en els Sistemes d'Informació Geogràfica.

He utilitzat la geolocalització mitjançant l'aplicació per a mòbils GeoAumentaty per tal de crear rutes ambientades a Vilassar. Vaig escollir utilitzar aquesta aplicació, ja que hem proporcionava tot el que necessitava per dur a terme el meu treball, una eina fàcil d'utilitzar i amb moltes facilitats que no ofereixen altres aplicacions, que d'altra banda resulta fàcil d'utilitzar per als usuaris de les rutes.

En un principi, l'objectiu principal del meu treball de recerca es basava en geolocalitzar la majoria d'establiments, institucions, monuments etc que hi ha a Vilassar de Mar. Després d'un temps i de parlar amb regidors, l'associació de comerç i unes quantes reunions amb el meu tutor, vam decidir centrar el meu treball de recerca principalment en la branca del comerç, encara que també hi han altres apartats turístics i d'altres àmbits, la idea principal del treball ha acabat sent crear una ruta comercial a Vilassar de Mar inclosa dins l'aplicació GeoAumentaty. L'objectiu d'aquesta ruta és incentivar la introducció de les noves tecnologies a l'àmbit del comerç, ja que crec que poden ser una eina de treball molt poderosa a l'hora de guanyar clients, fama i fer que el públic conegui les botigues sense l'obligació ni tan sols de sortir de casa.
En aquest aspecte m'agradaria citar una frase de Tom Clancy, escriptor i novel·lista Americà:
“La tecnologia és només una eina. La gent fa servir les eines per millorar les seves vides.”
Aquesta frase ens ve a dir que hem d'utilitzar la tecnologia per millorar les nostres vides i la comoditat amb la qual vivim, ja que poden facilitar-nos molt les coses que fem en el dia a dia.


Al començament, el meu treball no tenia límits, quan vaig començar a fer-lo no savía ben bé com sortiría, ja que podría haber acabat sent un fracàs total a causa del rebutjament de les botigues al projecte, però no ha sigut així. Les botigues hi han respòs de manera molt positiva davant del projecte i s'han mostrat disposats a ajudar en tot el que ha estat a les seves mans. Però, d'altra banda, no tot ha estat un cami de flors, ja que en un principi tenía pensat contactar amb les botigues mitjançant l'associació de comerciants de Vilassar de Mar, que d'es del principi del treball m'ha estat ajudant, però no va ser possible i vaig haver de contactar amb cadascuna de les tendes individualment, a vegades a través de correu electrònic o facebook i a vegades anant personalment a la botiga, la qual cosa ha esdevingut en la necessitat d'invertir més temps en la recerca d'informació i de botigues disposades a aparèixer a l'app. Sobreposar-me a aquest gran contratemps va suposar una gran injecció d'ànims per a mi, ja que va fer que m'adonés que si treballava, res podria impedir que jo acabés amb èxit el meu treball.

Per a la realització d'aquest treball he rebut l'ajuda de diverses persones i institucions sense les quals els resultats que he obtingut no haurien estat possibles, començant pel tutor del meu treball, el Jesús Arbués, l'ajuntament de Vilassar de Mar a través del regidor de noves tecnologies, Laureà Folch, l'associació de comerç de Vilassar a través de la seva dinamitzadora, la Fina Ròs i totes les botigues que hi han col·laborat amb el projecte.

bottom of page